Workshop: STEMFFECTIEF

Een beroepsspreker is een persoon die voor zijn werk veel moet spreken. Dat wil zeggen dat zij hun stem nodig hebben om hun beroep uit te kunnen voeren. Wanneer de stem het niet doet, worden de werkzaamheden belemmert. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe de stem werkt en hoe je deze het beste kan gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat 30% van de beroepssprekers wel eens stemproblemen heeft. Die problemen zijn vaak van langere duur vanwege de zware beroepseisen. Deze zware eisen doen een beroep op het gebied van stembelasting maar niet iedere stem heeft een even hoge belastbaarheid. Wanneer de stembelasting hoger is dan de belastbaarheid van de stem, ontstaan er stemproblemen.

Stemproblemen zijn sinds 2010 een erkende beroepsziekte. Vrouwen hebben een hogere risicofactor voor stemproblemen. Dat komt doordat ze kleinere stembanden hebben en meer gevoelig zijn voor stress.

Voor wie?

Leerkrachten in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs.(Sport)instructeurs
Telefonistes, secretaresses die veel moeten spreken
Ieder ander die afhankelijk is van zijn stem!

Wat?

Deze workshop van 2 uur start met een kort theoretisch gedeelte over de werking van de stem en de kansen en bedreigingen in combinatie met veel spreken.

Daarna volgt een actief gedeelte waarin je inzicht krijgt in je eigen stemgebruik en hoe zij de saboteurs de baas kunnen worden. Er is aandacht voor houding, adem, stem, articulatie en presence. Gedurende de workshop ontvangen deelnemers individuele feedback en hun eigen video-opnames.

Waar?

De workshop Stemffectief kan plaatsvinden in de stemstudio in Kampen of op een locatie naar keuze.

Kosten?

De kosten voor een workshop bedragen €75 per uur (inclusief 21% Btw, exclusief reiskosten). Een workshop wordt altijd op maat gemaakt en aangepast aan de doelgroep. Binnen Kampen en IJsselmuiden worden er geen reiskosten in rekening gebracht.

Op zoek naar persoonlijke begeleiding om je stemgebruik naar een hoger niveau te tillen? Dan is stemcoaching wellicht iets voor jou!